Δήμος Καλαμαριάς

 
Προχωρούν οι απαλλοτριώσεις για το μετρό Καλαμαριάς
25.10.2012
εκτύπωση αύξηση μεγέθους κειμένου μείωση μεγέθους κειμένου

Το ζήτημα των απαλλοτριώσεων των αναγκαίων εκτάσεων για την επέκταση της γραμμής του Μετρό στην Καλαμαριά, συζήτησαν στην συνάντηση που είχαν στην Αθήνα με το Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Στράτο Σιμόπουλο και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.» Χρήστο Τσίτουρα, ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε επίσης ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος, Δημοσθένης Σαρηγιάννης αλλά και υπηρεσιακοί παράγοντες, συζητήθηκε  η πρόταση του Δήμου που αφορά στην απόκτηση της έκτασης, μέσω της Πράξης Τακτοποίησης του 1980 που διαθέτει ο Δήμος και οδηγεί σε άμεση υλοποίηση της απαλλοτρίωσης των απαιτούμενων εκτάσεων για την κατασκευή του.

Για το λόγο αυτό, όπως διευκρινίστηκε  στη συνάντηση, απαιτείται νομοθετική ρύθμιση η οποία θα προωθηθεί με εντολή του Γενικού Γραμματέα κ. Σιμόπουλου και με ευθύνη της «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ». 

Με την πρόταση αυτή, σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη, η διοίκηση του Δήμου Καλαμαριάς πιστεύει ότι ολόκληρο το ποσό της απαλλοτρίωσης, το οποίο ανέρχεται περίπου στα 24 εκατομμύρια ευρώ, θα είναι επιλέξιμη δαπάνη και έτσι δε θα επιβαρυνθεί ο κρατικός προϋπολογισμός.Μετά τη συνάντηση  κ.Σιμόπουλος δήλωσε: «έχοντας την εμπειρία από τα προβλήματα της έως τώρα κατασκευής του Μετρό Θεσσαλονίκης, διερευνούμε τρόπους να λυθούν για την επέκταση προς Καλαμαριά, τα θέματα των απαλλοτριώσεων πριν την έναρξη κατασκευής του».

Στο πλαίσιο των επαφών που είχαν στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Καλαμαριάς και ο Αντιδήμαρχος συναντήθηκαν επίσης με τον προϊστάμενο της Διαχειριστικής Επιτροπής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και παρέθεσαν όλα τα στοιχεία που διαθέτει ο Δήμος για το έργο αυτό, ενώ συζήτησαν τη δυνατότητα ένταξης του Αλιευτικού Καταφυγίου στη Νέα Κρήνη, στο «Πρόγραμμα Αλιεία», ώστε να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση κατασκευής του.

Το θέμα του Αλιευτικού καταφυγίου κρίθηκε απαραίτητο και συμφωνήθηκε, να συζητηθεί περαιτέρω την ερχόμενη εβδομάδα, στη διάρκεια  επίσκεψης κλιμακίου της Διαχειριστικής Επιτροπής στην Καλαμαριά, καθώς και εκπροσώπων της Διεύθυνσης Αλιείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

 


 


Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να υποβάλετε το σχόλιο σας:
Από* Τίτλος* Κείμενο*
χαρακτήρες απομένουν

αποστολή
Οι United Reporters διατηρούν το δικαίωμα να μην δημοσιεύουν σχόλια αναγνωστών, προσβλητικά, υβριστικά και ρατσιστικού περιεχομένου
 
Πρόσφατα Δημοφιλή