Δήμος Θεσσαλονίκης

 
Απλωτές στο κολυμβητήριο Τούμπας!
Το κολυμβητήριο επαναλειτουργεί από τη Δευτέρα 21 Μαΐου
23.05.2012
Tης Μαρίας Ζαμπέτη
info@u-r.gr
εκτύπωση αύξηση μεγέθους κειμένου μείωση μεγέθους κειμένου

Μετά από έξι μήνες και κάποιες… παρατάσεις, οι Θεσσαλονικείς μπορούν να κάνουν και πάλι κρόουλ, ύπτιο και πεταλούδα στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Τούμπας, που ξεκίνησε να επαναλειτουργεί πριν από δύο ημέρες.

Τον περασμένο Νοέμβριο, το κολυμβητήριο έβαλε «λουκέτο» εξαιτίας προβλημάτων διαρροής, προκειμένου να πραγματοποιηθούν έργα επισκευής της δεξαμενής. Παρόλο που, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το κολυμβητήριο επρόκειτο να επαναλειτουργήσει στις 15 Μαρτίου, άνοιξε τις πύλες του μόλις προχθές, στις 21 Μαΐου.

«Με τις νέες επισκευαστικές παρεμβάσεις για τη βελτίωση της κολυμβητικής δεξαμενής και τα νέα καινοτόμα προγράμματα που σχεδιάσαμε, στοχεύουμε στην αναβάθμιση της λειτουργίας του κολυμβητηρίου. Λαμβάνοντας υπόψη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, αποφασίσαμε φέτος να μειωθεί το αντίτιμο σε ορισμένες υπηρεσίες-προγράμματα του κολυμβητηρίου, με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή δημοτών στα προγράμματα που συνδυάζουν υγεία, άθληση και ψυχαγωγία, καθώς και να διευρυνθεί η κατηγορία της δωρεάν συμμετοχής» ανέφερε η Αντιδήμαρχος Νεότητας- Αθλητισμού και Εθελοντών Μαρία Πασχαλίδου.

 

Μείωση τιμών, αύξηση δωρεάν παροχών

Σε συνέντευξη τύπου, η κα Πασχαλίδου ανακοίνωσε ότι έχουν αδειοδοτηθεί όλα τα δημοτικά γυμναστήρια ενώ, σε ό, τι αφορά τη λειτουργία του  Δημοτικού Κολυμβητηρίου Τούμπας, επεσήμανε ότι «χαμηλώσαμε τις τιμές σε πολλά προγράμματα και αυξήσαμε τις δωρεάν παροχές προς τους δημότες και ειδικότερα προς τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες». Συγκεκριμένα, στις ευπαθείς ομάδες που μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν δωρεάν το κολυμβητήριο περιλαμβάνονται:

• Άνεργοι
• Άποροι
• Πολύτεκνοι
• Μονογονεϊκές οικογένειες
• Άτομα άνω των 60
• ΑμΕΑ

Στο Δημοτικό Κολυμβητήριο υπάρχει ο απαραίτητος εξοπλισμός και η κατάλληλη υποδομή για την άθληση των ΑμεΑ. Η χρήση του κολυμβητηρίου για άτομα με αναπηρία 67%  και άνω είναι δωρεάν, ενώ στα προγράμματα του κολυμβητηρίου μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι δημότες με απαραίτητη προσκόμιση ιατρικής γνωμάτευσης. Επίσης, προβλέπεται έκπτωση 50% σε μαθητές και φοιτητές.

Το κόστος της ελεύθερης κολύμβησης ανά ώρα έχει αυξηθεί από 2 ευρώ σε 4 ευρώ, αλλά όπως τόνισε η κα Πασχαλίδου, υπάρχουν μηνιαία πακέτα προσφορών για όποιον ενδιαφέρεται να χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου σε σταθερή βάση. «Όπως καταλαβαίνετε, πρέπει με κάποιον τρόπο να καλυφθούν και τα έξοδα συντήρησης του κολυμβητηρίου, καθώς μόνο το φυσικό αέριο στοιχίζει περίπου 45.000 ευρώ το μήνα», ανέφερε η αντιδήμαρχος, ενώ ανακοίνωσε ότι «τρέχει» διαγωνισμός για ισοθερμικό κάλυμμα της πισίνας, αλλά και πρόγραμμα για τη στέγασή του και την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου.

Το Δημοτικό Κολυμβητήριο Τούμπας θα είναι ανοιχτό από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 09:00 έως τις 21:00.

Πληροφορίες - εγγραφές στο τηλ. 2310 907711.


Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να υποβάλετε το σχόλιο σας:
Από* Τίτλος* Κείμενο*
χαρακτήρες απομένουν

αποστολή
Οι United Reporters διατηρούν το δικαίωμα να μην δημοσιεύουν σχόλια αναγνωστών, προσβλητικά, υβριστικά και ρατσιστικού περιεχομένου
 
Πρόσφατα Δημοφιλή